Élet-és egészségbiztosítások

Bár jellemzően a lakásunk/ házunk a legértékesebb vagyontárgyunk, bizonyára mindenki egyetért abban, hogy az egészségünk annál is sokkal értékesebb. Meg tudjuk egyáltalán becsülni vagy pontosan megfogalmazni az értékét?

Az 1989-es rendszerváltás óta az öngondoskodás szerepe fokozatosan felértékelődött. Az állam lassan csökkentette a szociális háló kiterjedését – mindezt politikai irányzatoktól függetlenül - és ez a folyamat most is tart. Sőt a folyamatot éppen most kapcsolják magasabb sebességre…

Néhány élethelyzet (a teljesség igénye nélkül), amire létezhet pénzpiaci megoldás:

Élethelyzet és/vagy nem várt esemény:

Az élethelyzet negatív pénzügyi hatása és annak okai:

Lehetséges megoldások:

 

 

 

Nyugdíjba vonulás.

Térségünkben egyre kevesebb aktív dolgozó tart el egyre több aktív nyugdíjast. Egyértelmű, hogy a nyugdíjak vásárló értéke hosszú távon radikálisan csökken majd. Vajon nyugdíjasként is lesz keretünk a mindennapi betevőre? És ruhára, közüzemi díjakra, gyógyszerre, utazásra?

 

 

Államilag támogatott nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás, NYESZ.

 

 

 

Gyermekeink jövője - továbbtanulás, életkezdés unokáink…

Szemünk fényeinek jövőképét sajnos szorosan meghatározhatja az anyagi háttér is. Szorgalmasan kell dolgoznunk, hogy finanszírozzuk akár az egyetemi éveket, vagy az első lakásvásárlást. De mi lesz, ha nem tudunk dolgozni? Ha már nem is érjük meg azt a kort, vagy megérjük, de munkaképtelenül egy váratlan baleset miatt? Ezeknek kicsi a valószínűsége… De több, mint nulla %.

 

Ún. terme fix biztosítások, melyek kifejezetten a gyermekeinkről való  gondoskodás céljából  készült biztosítási termékek.

 

Általában élet- és egészség, balesetbiztosítások.

 

 

 

Váratlan baleset, betegség.

A rokkantsági nyugdíj jelenlegi mértéke az átlagbér 40%- 70%-ig terjed. Ha valaki családos, eltart két gyermeket, és korábban az átlagosnál magasabb keresete volt, fenn tudja tartani a család korábbi életszínvonalát? Nem fogja a család a tartalékokat felélni (ha van tartalék) és elszegényedni?

 

Általában élet- és egészség, balesetbiztosítások.

 

Szolgáltatásfinanszírozás biztosítások.

Rettegett betegségek -rosszindulatú daganat, infarktus, agyi érgörcs, szervátültetés…)

A gyógyulás sokszor az anyagi háttéren múlik. Ha nincs keret a megfelelő ellátásra, akár az életünk lehet a fizetség.

Egészségbiztosítások, szolgáltatásfinanszírozás biztosítások.

Fenti példák picit egybemosódnak, így a megoldást is sokszor hasonló termék jelentheti. Nemcsak a saját jövőnk, hanem gyermekeink és közeli hozzátartozóink jövőjének biztonsága is rajtunk és a munkaképességünkön múlhat. Bárhogyan is, az öngondoskodás a mi felelősségünk.