Utasbiztosítások

Szereti a magas kockázatokat és szélsőségesen szeret a legkisebb pénzen is spórolni? Utazzon vagy nyaraljon utasbiztosítás nélkül! A rizikó nagy, a megtakarítható pénz felnőtt utazóra számítva átlagosan 600 Ft/nap/fő.

Nem árt tudni:

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EBK) nem minden gyógyintézmény esetén jelent ingyenes kezelést, csak azoknál akikkel a Magyar Állam leszerződött.

Egy baleset esetén a mentőautóban/ helikopterben nem azt fogják figyelembe venni, hogy melyik intézmény ingyenes.

A külföldi gyógykezelések árát ki kell fizetnünk. Ha nem tudjuk, nagyon hatékonyan behajtják rajtunk a tengeren túli intézmények is.

A megfelelő orvosi / kórházi ellátás limit egy utazás esetén legalább 50 M Ft/fő. A bankkártyához vagy lakásbiztosításhoz köthető utasbiztosítások sokszor csak ennek a töredékét biztosítják. Ellenőrizze le, mielőtt útnak indul!

Utasbiztosítás csak kivételesen esetben és engedéllyel köthető, ha már elhagytuk Magyarország területét!

Az utasbiztosítások termékszinttől függően kb. 15-20 féle további fedezetet nyújtanak az orvosi és sürgősségi ellátás költségeinek fedezésén kívül Pl.: poggyászbiztosítás, szállodai felelősségbiztosítás, sportbiztosítások, gépjármű asszisztencia, adathordozók biztosítása…

Inkább egy kávéval, vagy egy sörrel kevesebbet igyon a tengerparton, de gondoskodjon az optimális utasbiztosításról!